Systém regionálního školství potřebuje aktuálně především stabilitu a předvídatelnost

Přelom kalendářního roku a jeho první dva měsíce se ve školství nesly ve znamená financování, nedostatku prostředků pro pedagogické pracovníky a neschopnosti naplňovat cíle, které si ústřední orgány v této oblasti kladou. Opět se mluvilo o stávce, o školství, které zaspalo posledních 20 let, a o tom, že vyhlídky na probuzení jsou nejisté. Prezident Asociace ředitelů základních škol Luboš Zajíc v rozhovoru odpovídá na otázky, jaká je nálada mezi školami a jejich zaměstnanci, jak moc jsou zklamaní, či jak si poradit s nedostatkem financí v regionálním školství. Sám vede velkou základní školu, reprezentuje asociaci a za ni je přítomen u všech jednání, která se nějak škol dotýkají.

Neplní si zaměstnanec své pracovní povinnosti? Ne vždy jej z to můžete postihnout finanční sankcí

Vztahy na pracovišti bývají často velmi složité. Jakákoliv negativní událost může v práci, ale i v osobní rovině ovlivnit nejen dotčené jednotlivce, ale také celý pracovní kolektiv. I jeden zaměstnanec může svým chováním narušit celkovou atmosféru na pracovišti. Ale nejen to, svým jednáním může porušovat právní předpisy upravující pracovně právní vztahy a řediteli školy pak nezbyde nic jiného než nastalou situaci řešit. Ne vždy je ale postup tak jednoznačný a jednoduchý. Zvolit správné opatření bývá často klíčem k řešení situace. A co zaměstnanci vnímají nejvážněji? Finanční ztrátu, ať už ve formě jakési pokuty, či snížení nebo odebrání osobního příplatku. I to má ale svá striktní pravidla a například institut pokuty v této souvislosti příslušné zákony vůbec neumožňují.

Máte ve škole kamery? Pak byste měli věnovat pozornost nové metodice, která se jich týká

Máte ve škole kamery? Pak byste měli věnovat pozornost nové metodice, která se jich týká Máte ve škole tmavý kout, kde se často postrkují žáci? Nebo už se vám někdy stalo, že vandal přelezl plot zahrady mateřské školy a poničil zde herní prvky? Nebo právě těmto situacím chcete předejít? A jak to vyřešíte? Mnoho z vás odpoví, že jednou z cest (a možná tou nejlepší) je nainstalovat snímací zařízení, které pomůže daná místa ochránit nebo různým situacím předejít. S rychlým vývojem digitálních technologií se kamery a různá záznamová zařízení stávají čím dál finančně, ale i technicky dostupnější. Co jsme dříve vídali u budov zahraničních firem, lze dnes koupit v každém specializovanějším obchodě. Tak proč toho nevyužít? Ovšem pozor! S rozvojem technologií se žel zapomíná na povědomí o tom, kdy lze a kdy nelze kameru ve školách využít, a pokud ano, tak za jakých podmínek. Proto se tomuto tématu chceme šířeji věnovat. Začneme horkou novinkou, kterou je metodika ke kamerám a kamerovým systémům, jíž Úřad pro ochranu osobních údajů (dále jen „Úřad“) vydal v polovině února. Ta představuje například vzor komplexního balančního systému i rozlišení jednotlivých snímání podle jejich podrobnosti (detailnosti). Tím se může stát dobrým pomocníkem pro každého správce. I tak je nutné ji číst […]

Právní poradna: Propuštění pro nadbytečnost musí ředitel odůvodnit, zaměstnanec má nárok na odstupné.

Škola zaměstnává uklízečku na částečný úvazek. Ta je ale velmi často nemocná a po návratu z nemocenské není její pracovní výkon efektivní a ani příliš uspokojivý. S ohledem na současné snížení finančních prostředků na nepedagogické zaměstnance ze strany státu se ředitel školy rozhodl propustit tuto zaměstnankyni pro nadbytečnost. Zaměstnankyně je zaměstnána na dobu neurčitou a je navíc prokázáno, že nedodržuje léčebný režim. Jak má ředitel správně postupovat?

Právní poradna: Může školka informovat školu o tom, jak pracovala s dítětem se vzdělávacími problémy?

Dítě přechází z mateřské do základní školy. Protože dítě mělo vzdělávací problémy, učitelky s ním v mateřské škole speciálně pracovaly, vzdělávaly se a pokrok se skutečně dostavil. Mateřská škola by teď ale základní škole chtěla poskytnout informace o tom, jak s dítětem pracovala, co fungovalo a co ne. Může to udělat?

Čtvrtý ročník Letní školy pro ředitele, ale i zřizovatele už má termín i program. Nenechte si to ujít!

Zejména pro ředitele škol a jejich zaměstnance, ale letos i pro samotné zřizovatele je určena online Letní škola, kterou tradičně na konci letních prázdnin organizují SMS-služby a která nabídne už počtvrté vzdělávání v aktuálních oblastech školství. Dozvíte se novinky ze školské legislativy, zabývat se budeme financováním regionálního školství, analýzou školy a plánem jejího rozvoje, revizemi RVP, školskou radou či spoluprací školy a rodičů. A protože program i termín už známe, zapište si do kalendářů datum středa 21. srpna, kdy Letní škola (nejen) pro ředitele škol začíná.