Rozhovor: Skutečně dobří ředitelé jsou cenné zboží, takže hýčkat!

Letošní rok je označován za rok konkurzů na ředitele škol. Uvádí se, že v republice proběhlo téměř 2 000 výběrů (staro)nových ředitelů. Na toto téma také probíhá významná veřejná debata, do které se zapojuje nejen resort ministerstva školství, Česká školní inspekce, ale i odborné platformy v čele s EDUin. Jeho programovým ředitelem a jednou z hlavních tváří je Miroslav Hřebecký, který se právě tématu konkurzů, vedení a zlepšování pedagogického leadershipu dlouhodobě věnuje. Zhodnotili jsme s ním, co letošní konkurzy ukázaly nebo co v systému výběru nových ředitelů chybí, aby se podařilo vybrat opravdu skvělé ředitele.

Právní poradna: Znemožnil vám zaměstnanec přístup k facebookové stránce školy? Může jít o hrubéporušení povinností

Navzdory doporučením pověřence neměla škola správně rozdělené přístupy ke své facebookové stránce a hlavní oprávnění neměl ředitel, ale zaměstnanec školy. Ten v situaci, kdy mu byla dána výpověď z pracovního poměru, zablokoval přístup všech dalších administrátorů ke stránce, která se tak pro školu stala nedostupnou. Co může v takovém případě ředitel dělat z pohledu postihu zaměstnance?

Hlídejte si kvalitu záběru. Podle něj se pak určují povinnosti každého správce

Instalovat kameru ve škole či v areálu školy nelze preventivně a účelem jejího pořízení může být převážně ochrana majetku školy či třetích osob, ve výjimečných případech také zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví osob. To vše jsme již podrobně vysvětlili v minulém čísle Školy v právu. V dalším díle seriálu o kamerách si popíšeme, jakou kameru zvolit, aby naplnila svůj účel, jaké kroky musí před samotnou instalací provést správce a jak může v celém procesu pomoci pověřenec.

Administrativa, politizace a pochybnosti o svých znalostech a schopnostech – bariéry kandidátů na ředitele školy

Konkurzy na ředitele škol byly v tomto čtvrtletí frekventovaným tématem diskuzí odborníků na školství, odborných zájmových skupin a zástupců veřejné správy. Není se čemu divit. Množství vypsaných výběrových řízení bylo totiž za poslední léta také nevídané. Situace byla ideální příležitostí pro výzkum týkající se uchazečů o ředitelské pozice a jejich motivace, proč se na tyto pozice hlásí. S jeho výsledky seznámila organizace Učitel naživo společně s PAQ Research.

V některých případech si o rozvržení pracovní doby může rozvrhnout pedagog

Rozvrhnout pracovní dobu pedagogickým pracovníkům tak, aby bylo vše v souladu se zákoníkem práce, i se zákonem o pedagogických pracovnících, není jednoduché. Situaci komplikuje také to, že v běžném hovoru a praxi dochází k zaměňování některých pojmů. A zatímco v minulém čísle Školy v právu jsme definovali obecná pravidla pro rozvržení pracovní doby pedagogických zaměstnanců, v tomto textu se podíváme na obsah přímé a nepřímé pedagogické činnosti a jejich rozvržení tak, aby byly dodrženy úvazky jednotlivých pedagogů, správně evidována pracovní doba a zároveň byla dodržena pravidla zákoníku práce.